شهرداري منطقه 7 با تفكيك منطقه 3 شهرداري اصفهان به دو منطقه 3 و7 در سال 1359 تاسيس شد و بدليل وسعت زياد و جمعيت روبه رشد در سال 1387 به دو منطقه 7 و 14 تفکیک گردید. منطقه هفت شهرداري اصفهان با مساحت 2857 هکتار، از شمال به شهرك ولي عصر - اتوبان فرزانگان - ميدان فرزانگان، از جنوب به ميدان شهدا - خيابان مدرس - خيابان آيت ا... اديب، از شرق به خيابان بعثت - خيابان آل بويه - خيابان آل یاسین و از غرب به اتوبان كاوه - بزرگراه معلم محدود مي شود.
ويژگي هاي تاریخی و گردشگري
بابالدشت از محلات قدیم اصفهان است که عامهی مردم آن حدود، آن را به نام علیسینا میخوانند. جابریانصاری نیز معتقد است قبر ابنسینا در این مکان است. در مجاورت قبهی ابنسینا در محلهی دردشت، مسجد کوچکی وجوددارد که بر فراز سردر آن، بقایای یک مناره از دورهی سلاجقه باقیماندهاست که منار گلدسته نامدارد. همچنين، در محلهی قدیمی بابالدشت، مسجد کوچکی به نام مسجد فتح وجوددارد که مسجد کوچهباغ نیز نامیده میشود. این مسجد را عالم ربانی محمد شاصمدانی ابوالفتوح محمد، در سال 987 ه.ق بنا کردهاست. دو منارهی دردشت بر فراز سردر بلندی به ارتفاع حدود پانزده متر قراردارند و از عظمت دیرین آن حکایتمیکنند. ارتفاع باقیماندههای دو منارهی دردشت از سطح پشتبام آن، بیش از هشت متر نیست. این منارهها به آرامگاه سلطان بخت آغا دختر امیر غیاثالدین کیخسرو اینجو متصلاست.
مسجد آقانور نیز در محلهی دردشت واقعاست که در دورهی پادشاهی شاهعباس اول ساختهشده و در اولین سال سلطنت شاهصفی به اتمام رسیدهاست. آقانور و آقامؤمن، دو برادر بودند که اولی مسجد را ساخت و دومی نزدیک مسجد، حمامی بناکرد که به حمام دردشت، معروف است و سابقاً به نام بانی آن، آقامؤمن نامیدهمیشد و وقف بر مسجد است. شبستان مسجد آقانور، در ردیف زیباترین شبستانهای مساجد اصفهان است و ستونهای آن سنگی است و طاقهای متعدد آن، قطعاتی از سنگ مرمر شفاف دارد که هنگام روز، روشنایی شبستان را تأمینمیکند.
مدرسهی شفیعیه از بناهای دورهی شاهعباس ثانی نیز در محلهی دردشت واقعاست. این مدرسه بهوسیلهی محمد شفیع اصفهانی فرزند محمدجمال خوزانی، در سال 1067 بنا شدهاست. در بازارچهی حمام قاضی در محلهی دردشت و نزدیک فلکهی شهشهان نیز، مسجد کوچکی واقعشده که بهوسیله حاجییونس نامی از خواجگان دورهی شاهعباس ثانی بنا شده و ثواب آن را به روح آزادکنندهی خود، حاجیصفیقلی هبهکردهاست(هنرفر، 1350: 612، 589، 502، 317، 163، 47).
از نامآوران دردشت اصفهان باید به این افراد اشارهکرد:
1- جامی شاعر بلندآوازهی ایران، در این محله بهدنیاآمد و سپس در ایام کودکی، با پدرش به خرجرد جام رفت. محققان انتساب او و پدرش را به دردشت اصفهان تأییدکردهاند.
2- ملاحاج محمدکریم متخلص به مجنون، فرزند حسن دردشتی اصفهانی، از شعرا که صاحب دیوانی به نام آشوب است.
3- ابومسلم عبدالرحمنبن محمدبن احمدبن سیاه دشتی(376 ق) از محدثان.
4- ملکالمتکلمین حاج میرزا نصرالله بهشتی فرزند محسن دردشتی اصفهانی(1277 ق) از رجال مشروطیت و شاگرد سیدجمال اسدآبادی(رک: رفیعی مهرآبادی، 1352: 230 - 228).